El mètode LASER d’estudi

En aquesta entrada anem a proposar-vos una tècnica d’estudi fàcil d’aplicar: és la tècnica d’estudi anomenada LASER.

laser-160991_960_720

Aquesta tècnica presenta una seqüència d’activitats ordenades perquè la sessió d’estudi resulte més productiva:

  1. Lectura preliminar: començarem amb una lectura general per tal de fer-nos una idea del tema. Per a aquesta primera etapa és recomanable fer una lectura diagonal (veure enllaç).
  2. Assimilació: continuarem amb una lectura comprensiva, realitzada de manera intensiva amb la finalitat de comprendre i analitzar el que l’autor ens vol transmetre. Això ens permetra relacionar els continguts anteriors amb els nous continguts que es plantegen.
  3. Subratllat: després d’haver llegit comprensivament, passarem a ressaltar aquells continguts fonamentals (veure enllaç).
  4. Esquematització: en quart lloc procedirem a esquematitzar tot allò que siga rellevant, tractant de ser sintètics i analítics. Els esquemes ens ajudaran a organitzar les idees, interrelacionar-les i jerarquitzar-les.
  5. Repàs: per últim, ens queda repassar mentalment totes les idees principals del subratllat o de l’esquema, i repetir-ho fins a memoritzar completament la lliçó.

Per últim, un vídeo on es resumeixen algunes de les tècniques que cal aplicar en aquest mètode (veure enllaç)

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Tècniques d'estudi i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *